Συνεδριακό Κέντρο
Το Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος Λ. & Ε. Μπελλώνια μπορεί να φιλοξενήσει έως 160 άτομα και είναι εφοδιασμένο με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, συμβάλλοντας στην επιτυχία κάθε συνεδρίου, ημερίδας και διάλεξης. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων (θεατρικών και μουσικών παραστάσεων), αλλά και εικαστικών γεγονότων, συνεισφέροντας στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της Σαντορίνης. Ο χώρος διατίθεται μετά από αίτηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.
Εκδηλώσεις
Στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά Σαντορίνης παρουσιάζεται η εικαστική εγκατάσταση της Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα «Ζωδιακός κύκλος και ημερολόγιο», Βυζαντινές μεταγραφές από μικρογραφίες χειρογράφων του 12^ου^ αιώνα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Η Μαρία-Σμαράγδα Σκούρτα με την εικαστική της καταγραφή, μετουσιώνει στα έργα της το φως και τη χαρά που αναδύονται από τα διακοσμητικά μοτίβα των βυζαντινών χειρογράφων και καλεί τον θεατή, ενεργοποιώντας τις αισθήσεις και τη μνήμη, να “αγγίξει” το πνεύμα του Βυζαντίου. Η Μαρία-Σμαράγδα Σκούρτα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε μαρμαρογλυπτική στην σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου και συνέχισε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Γ. Μόραλη, Ν. Κεσσανλή, Θ. Εξαρχόπουλο, Δ. Καλαμάρα και Γ. Λάππα. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole des beaux Arts (Paris). Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 20:30. Διάρκεια έκθεσης: 14/07-24/08/2018. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-22:00
Κατάλογος Βιβλιοθήκης
Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Λ. & Ε. Μπελλώνια αριθμεί πάνω από 35.000 τίτλους και συνεχώς εμπλουτίζεται. Ο κατάλογος της Βιβλιοθήκης διατίθεται μέσω Διαδικτύου από το περιβάλλον "η Αργώ" του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.
Οικονομικά Στοιχεία